Одбери доктор по оддел

 

Д-р Александар Бојаџиев
Специјалист по гинекологија и акушерство
Гинекологија и акушерство
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

2017
Завршена магистратура во областа на Биотехнологија и Асистирана Репродукција на Институтот за Инфертилитет во Валенсија (IVI), при Универзитетот во Валенсија, Шпанија
2009
Специјалист по гинекологија и акушерство - Медицински Факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2003
Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

2010 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за гинекологија и акушерство
2009 -2010
Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ - Скопје

2004 - 2005
Лекарски тим ИОМ

Клиничка пракса и тренинг во областа на минимално инвазивната ендоскопска и роботска хирургија во гинекологијата во Медицински Болнички Центар Acibadem Maslak, под менторство на Prof. Mete Gungor.
Стручен престој и тренинг во областа на ултразвучно следење на бременоста, интраутерини дијагностички процедури, скрининг и детекција на аномалии кај фетусот во Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, King’s College Hospital, London, под менторство на Prof. Kypros Nicolaides.
Тренинг работилница и евалуација на вештините од European Academy of Gynaecological Surgery. Ниво на владеење со лапароскопија и хистероскопија - одлично.
Успешно завршена едукација во областа на ултразвукот – International Academy of Medical Ultrasound.
Стручен престој во Клинички Болнички Центар Ријека, Хрватска под менторство на Проф.Запутовиќ.р

Ултразвучни скрининг прегледи во бременоста од Fetal Medicine Foundation

Англиски, Руски

 

 

Контакт Аџибадем СистинаЗакажи преглед, термин

 

 Acibadem Sistina Fotogalerija

  

Спортски спонзорства

Мобилни апликации

Online Library